powered by Agones.gr

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Στο 95' η Νάπολι!

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του blog !
Σε ένα εξαιρετικό ματς στο «Σαν Πάολο», η Νάπολι επικράτησε 1-0 της Παλέρμο χάρη σε γκολ του Μάτζιο από ασίστ του Καβάνι στο 95' και έπιασε στην 3η θέση της Serie A τη Γιουβέντους.
Στα του στοιχήματος τώρα μας τα χάλασαν Νάπολι και Παλέρμο καθώς περιμέναμε ένα ανοιχτό παιχνίδι και κατά συνέπεια πολλά γκολ κάτι που δεν έγινε, καθώς περιμέναμε μέχρι το 95΄για να δούμε γκολ σε αυτή την αναμέτρηση. Στα άλλα δύο μάτς Λίβερπουλ και Πόρτο πέρασαν εύκολο απόγευμα μιας και οι δυο επικράτησαν εύκολα των αντίπαλων τους .
Πάμε να δούμε αναλυτικά πως εξελίχθηκαν τα παιχνιδάκια με τα οποία ασχοληθήκαμε...

ΤΡΙΑΔΑ                  2 / 3

Με την εκτέλεση πέναλτι του Χουλκ η Πόρτο νίκησε με 1-0 την Σετούμπαλ στο "Ντραγκάο" και διατηρήθηκε στο +8 από την Μπενφίκα.
Ο Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι, ενώ λίγο νωρίτερα ο Φερνάντο Μπελούστσι εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι "δράκοι" πάντως ήταν πολύ τυχεροί, καθώς στο 91' η Σετούμπαλ κέρδισε και αυτή πέναλτι, αλλά ο Ζαίλσον έκανε κακή εκτέλεση και μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Μπορεί να χρειάστηκε η τελευταία φάση του ματς για να μπει γκολ, όμως η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό. Νάπολι και Παλέρμο προσέφεραν περίτεχνες ενέργειες και πάθος στο «Σαν Πάολο», ενώ το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, Εντισον Καβάνι, που το καλοκαίρι μετακόμισε από την Σικελία στους Παρτενοπέι, ήταν και ο καλύτερος παίκτης με διάθεση, καλές επιλογές, σουτ, επιστροφές σε ρόλο μπακ αλλά και την ασίστ στον Μάτζιο σε κενή εστία στο 95'.Με σύστημα 3-4-2-1 με τρία στόπερ παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες, γενονός που έκανε το ματς κλειστό, με το γρήγορο τέμπο όμως να υπάρχει σε όλη τη διάρκειά του. Η Νάπολι ήταν πιο κινητική, ενώ η Παλέρμο έψαξε περισσότερο τις αντεπιθέσεις, με τις φάσεις να έρχονται τελικά στο δεύτερο μέρος. Ο Καβάνι, που ήταν απίστευτα δραστήριος αποτέλεσε μόνιμο κίνδυνο για την πρώην ομάδα του, είδε είδε τον διεθνή τερματοφύλακα των Ροζανέρι, Σαλβατόρε Σιριγκού να του λέει «όχι» στο βολέ του 48' και το δυνατό σουτ του 62', όμως στις καθυστερήσεις δεν υπήρξε απάντηση.Οι Ναπολιτάνοι του Βάλτερ Ματσάρι πήραν πολύτιμη νίκη κόντρα σε ένα πολύ ποιοτικό αντίπαλο στο 95' με τον Καβάνι να σπάει το οφσάιντ και να σερβίρει πάρε-βάλε στον Μάτζιο για το τελικό 1-0. Οι Σικελοί παρά την ήττα βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι Παρτενοπέι έχουν πλέον ίδιους βαθμούς (27) με την Γιούβε και επέστρεψαν στο Νο3 αποδεικνύοντας ξανά ότι δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της ερχόμενης σεζόν.
Ο Φερνάντο Τόρες βρισκόταν στο μαιευτήριο και οι συμπαίκτες του φρόντισαν να του κάνουν καλό δώρο: άνετη νίκη 3-0 της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» κόντρα στην Άστον Βίλα και… επιτέλους οκτάδα!
Νέα «γκέλα»… απαγορευόταν, «πλήγμα» παραμονές του ματς με την απουσία του Τόρες λόγω της γέννας της συζύγου του, ωστόσο οι «κόκκινοι» βρήκαν τα αποθέματα και πήραν την πιο εύκολη νίκη της σεζόν. Η Λίβερπουλ επιβλήθηκε 3-0 της Άστον Βίλα, άφησε για τα καλά πίσω της την επικίνδυνη ζώνη και βρέθηκε στην οχτάδα για πρώτη φορά! Οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν το σοκ της απουσίας του Ισπανού και ο Μπάμπελ φρόντισε να καλύψει με επιτυχία το κενό του, βοηθώντας στο σκοράρισμα. Ο Ν' Γκογκ άνοιξε το σκορ στο 14' και δυο λεπτά αργότερα, ο Μπάμπελ... τελείωσε το ματς. Η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη, ο Κυργιάκος εξαιρετικός στα μετόπισθεν, αλλά και στα στημένα, οι «κόκκινοι» είχαν πολύ καλή καυκλοφορία και στο 55' ο Μάξι Ροντρίγκες έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το τρίτο γκολ. Οι «κόκκινοι» πέτυχαν την τέταρτη διαδοχική εντός έδρας νίκη και πήραν για τα καλά βαθμολογικό οξυγόνο και ώθηση για το μέλλον.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...