powered by Agones.gr

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

«Πολυβόλο» η Μπάγερν!

Δεύτερο «διπλό» φέτος για την Μπάγερν, που πέταγε... φωτιές στη Στουτγκάρδη νικώντας 5-3, με τον Γκόμεζ να πετυχαίνει χατ τρικ. «Γκέλα» για Λεβερκούζεν.
Φοβερό παιχνίδι στην Στουτγκάρδη, με την Μπάγερν να επικρατεί 5-3 και να πετυχαίνει την δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στον πρώτο γύρο που τελείωσε το απόγευμα της Κυριακής. Ο Μάριο Γκόμεζ συνεχίζει να πυροβολεί, σκοράροντας τρεις φορές ενώ έδωσε και μία ασίστ στον Μίλερ για το 2-0.

ΤΡΙΑΔΑ              1 / 2

Εχει πάρει από το χέρι τη Νάπολι και την οδηγεί στην επιτυχία (και) στην Serie A. Ο Εντισον Καβάνι με ένα ακόμα τρομερό γκολ χάρισε στο 93' τη νίκη (1-0) κόντρα στην Λέτσε και το -3 από την κορυφή.

UNDER - OVER                                   3 / 5              

Το πιο χορταστικό ματς της αγωνιστικής έγινε στη Στουτγάρδη, όπου η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με το εμφατικό 5-3 της ομώνυμης ομάδας. Ο Γκόμες ήταν ασταμάτητος και χάρη στα τρία γκολ που σημείωσε (31', 52', 54'), η σεμνή τελετή έλαβε τέλος από νωρίς. Για τους Βαυαρούς βρήκαν δίχτυα και οι Μίλερ (36'), Ριμπερί (43'), ενώ από πλευράς γηπεδούχων, ο Χάρνικ βρήκε δίχτυα στο 50' και το 65' και ο Γκέντνερ έκανε πιο αξιοπρεπή την ήττα της ομάδας του, μειώνοντας στο 70' σε 5-3.
Η Άντερλεχτ δεν θα μπορούσε να χάσει ένα τέτοιο δώρο, ακόμη κι αν είχε να παίξει στο αφιλόξενο "Γιάν Μπρεϊντέλ" απέναντι στην Μπριζ. Στο κλασικό ντέρμπι του βελγικού ποδοσφαίρου, η ομάδα του Άντρι Κόστερ εκμεταλλεύτηκε την εφετινή αγωνιστική ανυπαρξία της Κλαμπ και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τους τρεις βαθμούς. Εκείνος που άνοιξε διάπλατα το δρόμο για τη νίκη ήταν ο Λουκάκου στο 58' (φωτο), προτού ο Μπουσουφά μισή ώρα αργότερα (88') επικυρώσει την κυριαρχία των πρωταθλητών, οι οποίοι έπιασαν κορυφή και γιόρτασαν διπλά την πρόκρισή τους στους "32" του Europa League. 
Ιδανική ήταν η αντίδραση της Ατλέτικο Μαδρίτης στον αποκλεισμό από το Europa League. Οι "ροχιμπλάνκος" ξέσπασαν στη Μάλαγα και με το "καθαρό" 3-0 πέρασαν νικηφόρα από την Ανδαλουσία. Στο "Ροσαλέδα" εκείνος που θυμήθηκε τα χρόνια του στη Λιόν ήταν ο Πορτογάλος Τιάγκο Μέντες, ο οποίος με δύο πανομοιότυπα γκολ με το κεφάλι υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του Κίκε Φλόρες. Ενδιάμεσα είχε σκοράρει με τον ίδιο τρόπο και ο Άλβαρο Ντομίνγκεθ. Η Ρεάλ Μαδρίτης συνάντησε αρκετά εμπόδια έως ότου κάμψει την αντίσταση της Σεβίλλης στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" και ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε αρχίσει να... εκνευρίζεται. Ιδίως μετά την αποβολή του Ρικάρντο Καρβάλιο στο 63ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα η κατάσταση χειροτέρευσε για τη "βασίλισσα", η οποία έπρεπε σε λιγότερο από μισή ώρα και με αριθμητικό μειονέκτημα να βρει τρόπο και να λύσει το... γόρδιο δεσμό στην άμυνα των Ανδαλουσιάνων. Η έμπνευση της στιγμής από τον Άνχελ Ντι Μαρία ανέτρεψε τα δεδομένα και με το γκολ του Αργεντινού στο 77' η Ρεάλ κατέκτησε τους τρεις βαθμούς και έμεινε στο κατόπι της Μπαρτσελόνα.
Η μοναδική αναμέτρηση από το πρόγραμμα της Κυριακή που διεξήχθη ήταν εκείνη της Αϊντχόφεν με την Ρόντα, καθώς λόγω της σφοδρής κακοκαιρίες που πλήττει την Ολλανδία όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια αναβλήθηκαν. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν εύκολα με 3-1, όμως δύο γεγονότα ήταν αυτά που έκλεψαν την  παράσταση. Το πρώτο ήταν ο ανατριχιαστικός τραυματισμός του Τζόναθαν Ρέις στο 17’ και το άλλο ήταν το «αντίο» των φιλάθλων στον Ιμπραΐμ Αφελάι, ο οποίος μέσα στην εβδομάδα θα ταξιδέψει στην Βαρκελώνη για να ενσωματωθεί στην νέα του ομάδα, την Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 5’ με γκολ του Ρέις και είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως οι φιλοξενούμενοι σε μία από τις δύο μοναδικές τους επισκέψεις στην εστία του Ίσακσον ευτύχησαν να ισοφαρίσουν προσωρινά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαντουίρ. Τα γκολ των Μπεργκ στο 53’ και Ντζούτζακ στο 68’, όμως, επανέφεραν τις ισορροπίες και οι παίκτες της Αϊντχόφεν θα αναχωρήσουν για τις χειμερινές τους διακοπές έχοντας 4 βαθμούς και ένα παιχνίδι περισσότερο από την δεύτερη Τβέντε. 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ          3 / 5

Η Γαλατάσαράι νίκησε με 1-0 την Κόνιασπορ, εκτός έδρας, χάρη σε γκολ του Ανίλ Ντιλαβέρ και έτσι παραμένει 19 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο, Τράμπζονσπορ.
Αντίθετα το βραδινό παιχνίδι της Κυριακής μεταξύ της Γκερμινάλ και της Γάνδης άρχισε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μετά από 10 λεπτά, ο διαιτητής έκρινε σκόπιμο να οδηγήσει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, καθώς η έντονη χιονόπτωση όχι μόνο είχε κρύψει τις γραμμές του γηπέδου, αλλά εγκυμονούσε κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.
Λίγες ημέρες μετά το θρίαμβό του στο Ζάγκρεμπ και την πρόκριση στους «32» του Europa League o ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1 από την Κέρκυρα,  και έτσι έκλεισε με ήττα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2010.
Τα γκολ των Φαιάκων σημείωσαν οι Ηλίας Ιωάννου (6`) και Ιεροκλής Στολτίδης (49`), ενώ για την ομάδα του Μάκη Χάβου είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 45ο λεπτό ο Αθανασιάδης.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...