powered by Agones.gr

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Eξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες για πρόκριση...

Καλημέρα φίλοι και φίλες στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν τα πήγαμε καθόλου καλά αυτό το διήμερο. Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 0-0 με τη Ρούμπιν Καζάν στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ουσιαστικά εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση...Οι πράσινοι ξύπνησαν αργά, αφού αποφάσισαν να πιέσουν μετά το 70`, έκαναν φάσεις ακόμα και στις καθυστερήσεις, ενώ ακυρώθηκε και γκολ του Σισέ ως οριακό πάντως οφσάιντ. Η Ρούμπιν δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Μια σφικτή, οργανωμένη ομάδα με καλές μονάδες μπροστά και στιβαρή πίσω που κατέβηκε για την ισοπαλία και την πήρε.Στο μεγαλύτερο μέρος του ματς οι πράσινοι ήταν εγκλωβισμένοι, σπαταλώντας πολύ χρόνο και ουσιαστικά δεν απείλησαν ιδιαίτερα, παρά μόνο προς το τέλος όταν πίεσαν. Ο Μαρίας μπήκε, χειροκροτήθηκε και ίσως πάρει και ευκαιρίες στο μέλλον, αλλά δεν έφτανε αυτός... Επόμενο ματς στο μακρινό Καζάν στις 2/11.

ΤΡΙΑΔΑ                             1 / 3                  

H χαλάρωση των παικτών της Ίντερ παραλίγο να κοστίσει στους "νερατζούρι" απέναντι στην Τότεναμ, στον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.Το ημίχρονο έκλεισε με το "διαστημικό" 4-0 για την Ίντερ, ωστόσο, η επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετική, αφού η Τότεναμ χάρις στον Μπέιλ, μείωσε σε 4-3, πετυχαίνοντας δύο γκολ στις καθυστερήσεις, μετριάζοντας τον ενθουσιασμό των Ιταλών τιφόζι.
Στην Ολλανδία Τβέντε και Βέρντερ αναζητούσαν τη νίκη για να μπουν και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης. Τελικά οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 και μοιράστηκαν τους βαθμούς.Οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν στον πάτο της βαθμολογίας του 1ου ομίλου. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε δίχως ευκαιρίες καθώς Τβέντε και Βέρντερ παρουσιάστηκαν ακίνδυνες επιθετικά και πολύ προσεκτικές αμυντικά. Στο δεύτερο μέρος η Τβέντε πίεσε, ιδιαίτερα προς το τέλος του αγώνα, για να σημειώσει το γκολ που θα τις έδινε τους πολύτιμους 3 βαθμούς. Στο 75ο λεπτό τα κατάφερε με κοντινή προβολή του Γιάνσεν.Η Βέρντερ αντέδρασε και 10 λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα έφτασε στην ισοφάριση με κοντινό βολέ του Αρτναούτοβιτς.
Με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα νίκησε με 2-0 την Κοπεγχάγη και πέρασε στην κορυφή του 4ου ομίλου.Ο Αργεντινός άσος σκόραρε στο 19' και το 92', φτάνοντας τα 4 τέρματα στην διοργάνωση, καθώς είχε βάλει άλλα δύο με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα.Η εμφάνιση της Μπαρτσελόνα δεν ήταν πολύ καλή και η Κοπεγχάγη θα μπορούσε να έχει κάνει το... θαύμα, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο είχε εντυπωσιακό σουτ του Νταμ Ν'Ντόι με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Χοσέ Πίντο, αλλά και άλλες 2-3 καλές στιγμές.
 
ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ                    2 / 4

Η Σάλκε νίκησε με 3-1 την Χαποέλ Τελ-Αβίβ με τον Ραούλ να σκοράρει 2 φορές.Ο Ραούλ με αυτά τα δύο γκολ έφτασε τα 68 στο Champions League, όπου είναι πρώτος σκόρερ με διαφορά, ενώ συνολικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έφτασε τα 69, αφήνοντας 2ους τον Φιλίπο Ιντζάγκι και Γκερντ Μίλερ που έχουν 68.
Η Λιόν απειλήθηκε από κεφαλιά του Κάντλετς στο 15’, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε και έφθασε με άνεση στο 3Χ3, επικρατώντας με 2-0 της Μπενφίκα.Η αρχή έγινε στο 21’ όταν ο Μπάστος λίγο έλειψε να σπάσει το δοκάρι της Μπενφίκα, στη συνέχεια πήρε την μπάλα και πάσαρε στον Τζίμι Μπριάν, ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.Πέντε λεπτά μετά ο σκόρερ έχασε την ευκαιρία για το 2-0 και κάπου εκεί άρχισαν να βγαίνουν οι κάρτες από το τσεπάκι του Μαγιένκο. Ως γνήσιος Αργεντινός ο Νίκολας Γκαϊτάν «άνοιξε το χορό», αλλά εννιά λεπτά μετά δεν έπραξε καλώς και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αντικρίζοντας τη δεύτερη.Το παιχνίδι ουσιαστικά βρήκε το νικητή του στο 51’ όταν ο Μπριάν σημάδεψε το δοκάρι και σε ένα «replay» του πρώτου τέρματος πάσαρε στον Λόπεζ , με τον Αργεντινό να σκοράρει για 4η φορά στα τελευταία 3 παιχνίδια της ομάδας του και να επιβεβαιώνει την αγωνιστική του άνοδο.
Πριν γίνει αλλαγή στο 64’ ο Μπάστος δεν μπόρεσε να νικήσει σε δύο περιπτώσεις τον Ρομπέρτο και το 2-0 δεν άλλαξε. Οι προπονητές άρχισαν να ξεκουράζουν βασικά στελέχη τους, αλλά και πάλι η Λιόν πίεσε για το 3ο γκολ. Η Μπενφίκα μάλλον ήταν τυχερή που δεν δέχθηκε και άλλο γκολ. 
Από το πρώτο λεπτό του αγώνα η Βαλένθια κατανόησε πως το να αγωνίζεται κανείς στη Σκωτία δεν είναι κάτι εύκολο. Η Ρέιντζερς με περίσσιο πάθος και ενέργεια κάλυπτε όλους τους χώρους και στις στημένες φάσεις απειλούσε την αντίπαλό της. Σε μία από αυτές ο Εντού έγραψε με κεφαλιά το 1-0 και έστειλε τους οπαδούς της ομάδας του στα ουράνια.
Για να επιστρέψει στην Ισπανία η Βαλένθια χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης αλλά και ένα γκολ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. Στην πρώτη φάση τους στην επανάληψη οι “νυχτερίδες” έφεραν τον αγώνα στα ίσια με το αυτογκόλ του Εντού γεγονός που μείωσε τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων. Στη συνέχεια η Βαλένθια πίεσε αλλά ακόμη και ο ένας βαθμός την αφήνει ικανοποιημένη.

ΤΡΙΑΔΑ     από  Darko.                                     2 / 3

Όλες οι αναλύσεις των αγώνων που πρότεινε ο φίλος μας Darko έχουν γίνει στις πιο πάνω στήλες. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...