powered by Agones.gr

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

«Καθάρισε» και πάλι ο Μιραλάς !!!

Τη σφραγίδα του σε ακόμη μία νίκη του Ολυμπιακού έβαλε ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός με δύο γκολ (34’, 72’) πήρε από το χέρι την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, οδηγώντας την στη νίκη με 3-0 επί του ΠΑΟΚ, στο «Καραϊσκάκη».
Το κερασάκι στην… «ερυθρόλευκη» τούρτα έβαλε ο Ντένις Ρόμενταλ, ο οποίος στο 87’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Χάβου αγωνιζόταν με 10 πάικτες από το 58', όταν και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βλάνταν Ίβιτς.
Πάμε λοιπόν να δούμε πως εξελίχθηκαν τα παιχνίδια με τα οποία ασχοληθήκαμε στο κουπόνι της Κυριακής ...

ΤΡΙΑΔΑ                  1 / 3

Σε ένα παιχνίδι με πολύ μέτριο θέαμα και από τις δυο ομάδες, ο Άρης πήρε μια σπουδαία, νίκη με 2-0 επί της Κέρκυρας και την ξεπέρασε στην βαθμολογία. 
Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα σαφώς καλύτερο παιχνίδι απ' ότι στο δεύτερο, αφού και οι δυο ομάδες είχαν όρεξη για ποδόσφαιρο. Οι κίτρινοι άνοιξαν το σκορ στο 34' με τον Τσέζαρεκ και κάπου εκεί έπεσε ο γενικός.Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ότι πρέπει για όσους πάσχουν από αϋπνία, αφού οι φάσεις ήταν ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Ο Άρης ωστόσο πέτυχε και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Πορτίγια, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών της Κέρκυρας και σκόραρε από κοντά.  
Απ' το κακό στο χειρότερο πάει η Ιντερ, που με σταθερό ρυθμό επιστρέφει στην προ 2006 εποχή... Οι «νερατζούρι» μετρούσαν τρεις σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη και τις έκαναν τέσσερις, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Κιέβο στη Βερόνα! Τα πράγματα, μάλιστα, είναι ακόμη πιο... μαύρα για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, καθώς στο 38ο λεπτό ο Ετό με κουτουλιά αλά Ζιντάν χτύπησε τον Σέζαρ και όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ τον περιμένει πολύ βαριά καμπάνα μέσω βίντεο! Στον αγωνιστικό τομέα, η Ιντερ ήταν και πάλι κακή, βρέθηκε πίσω στο σκορ από την κεφαλιά του Πελισιέ στο 29', στο δεύτερο ημίχρονο έκανε δύο καλές ευκαιρίες αλλά ο Σορεντίνο αντέδρασε σωστά και στο 82' ο Μοσκαρντέλι με κοντινή προβολή έγραψε το 2-0. Το τελικό 2-1, που αφήνει τους «νερατζούρι» στο -9 και την 6η θέση, διαμόρφωσε ο Ετό από κοντά στο 92'.
Με τον συνήθη ύποπτο, Λούκας Ποντόλσκι, να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ, η Κολονία επικράτησε με 1-0 της Στουτγκάρδης και πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στην φετινή Bundesliga, ενώ παράλληλα ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας.
Αρκετές φάσεις περιελάμβανε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν πολύ για το γκολ, αλλά καμία δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη.
Ανάλογο το σκηνικό και στην επανάληψη με τους δύο τερματοφύλακες να έχουν δύσκολο έργο. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ στο 79`, αλλά ο Πογκρέμπνιακ σημάδεψε το δοκάρι.
Στο 82ο λεπτό ο Νιντερμέϊερ ανέτρεψε τον Νοβάκοβιτς και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ποντόλσκι, χαρίζοντας στην ομάδα του τρεις βαθμούς-χρυσάφι στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στα σαλόνια του γερμανικού πρωταθλήματος.

UNDER - OVER                    4 / 5   

Σε ένα παιχνίδι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες και δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το παιχνίδι όταν είχαν την ευκαιρία, μίλησε η κλάση των δύο καλύτερων παικτών των «Λύκων», Ντιέγκο και Tζέκο, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να πετύχει ο δέυτερος το γκολ της ισοφάρισης. Η Σαν Πάουλι είχε πάρει το προβάδισμα με τέρμα του Θόραντ στο 28' και άξιζαν κάτι παραπάνω σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα. 
Η ομάδα του Μίκαελ Λάουντρουπ έκανε την έκπληξη επικρατώντας της Σεβίλλης εκτός έδρας και φτάνοντας παράλληλα τους 18 βαθμούς και την 7η θέση της Primera Division. Στο 36' Ο Περέιρα έδωσε το προβάδισμα στη Μαγιόρκα με 0-1, αποτέλεσμα με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι τα τελευταία λεπτά το πολύτιμο σκορ, όμως ο Λουίς Φαμπιάνο φάνηκε ότι θα τους χαλάσει τα σχέδια καθώς στο 88' έκανε το 1-1. Τελικά η Μαγιόρκα έκανε τη δουλειά με τον Καμερουνέζο επιθετικό, Πιέρ Γουεμπό να διαμορφώνει το τελικό 1-2 στο 90'.
Διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν η αναμέτρηση στο «Ανοέτα», το τέλος της οποίας βρήκε την Ατλέτικο Μαδρίτης να πανηγυρίζει μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Οι «ροχιμπλάνκος», μολονότι έχαναν με 1-0 έως το 70’, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να επικρατήσουν εν τέλει με 4-2 των Βάσκων,στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν. 
Mε τον Μίκολι να σκοράρει μετά από πολλούς μήνες, καθώς απουσίαζε λόγω σοβαρού τραυματισμού, επιβλήθηκε εκτός έδρας της Τσεζένα με 2-1 και έπιασε την Ιντερ στην 6η θέση.
Εύκολο απόγευμα για την Χέρενφεν που συνέχισε το αήττητη σερί της για τέταρτη αγωνιστική- κόντρα στην ουραγό Βίλεμ την οποία φιλοδώρησε με πέντε γκολ (5-0) 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ             4 / 6

Πολύ σημαντική νίκη πήρε η Ζούλτε Βάρεγκεμ που στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής στο Βέλγιο, επικράτησε στην έδρα της με 2-0 της Σταντάρ Λιέγης. Οι γηπεδούχοι με δυο γκολ στο δεύτερο μέρος ''καθάρισαν'' το παιχνίδι και ξέφυγαν οκτώ βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού. Το προβάδισμα στην Ζούλτε Βάρεγκεμ έδωσε στο 50΄ ο Αμπίμπου και ο Σεβαλιέ στο 65ο διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Με αυτή την ήττα η Σταντάρ Λιέγης έχασε την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση ξεπερνώντας την Γάνδη.
Η ομάδα του Κλοντ Πιέλ εμφάνισε στο γνωστό… κακό της πρόσωπο και έμεινε πίσω στο σκορ στο 24’ με γκολ του Ακαλέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα αλλεπάλληλα λάθη των παικτών της Λιόν για να σκοράρει… Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται δίκαια για την ακύρωση του τέρματος του Μακούν στο 36’ για φάουλ στον ΡούνιεΛισάντρο μεταμόρφωσε επιθετικά τους «Λιονέ», που βρήκαν τις λύσεις και ισοφάρισαν με πολύ ωραίο γκολ του Γκομίς στο 64’, ενώ πήραν το προβάδισμα στο 73’ και πάλι με κεφαλιά του Γάλλου στράικερ. Η Λανς δε δημιούργησε κανέναν κίνδυνο στην εστία του Γιορίς στο δεύτερο μέρος και τη μεγάλη ανατροπή για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Λισάντρο, έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση, στο 89’. Με τη νίκη της η Λιόν έφτασε τους 22 βαθμού, ανέβηκε αρκετές θέσεις στη βαθμολογία και βρίσκεται μόλις 2 πίσω από την κορυφή.
Η συγκίνηση ήταν έντονη από το μεσημέρι της Κυριακής (21/11) στην Λάρισα, καθώς η ΑΕΛ θα αποχαιρετούσε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο το Στάδιο Αλκαζάρ. Ωστόσο, το δακρυσμένο αντίο για τους βυσσινί δεν ήρθε μόνο για το συγκεκριμένο γεγονός (ύστατο χαίρε στο Αλκαζάρ), αλλά και για το αποτέλεσμα του αγώνα με τους κυανέρυθρους. Η ΑΕΛ, αν και ανώτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα (και τη μία φορά που βρήκε της ακυρώθηκε λανθασμένα από τον επόπτη) και έτσι, οι νεοσμυρνιώτες με ένα γκολ του Σάμαρη στο 42' έφυγε με τη νίκη από τον Κάμπο.
Στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League βρέθηκε η Εσπανιόλ, η οποία επικράτησε 3-0 της Ερκουλες στο «Μονζουίκ». Οι Καταλανοί με γκολ του Βερδού στο 15' και των Οσβάλδο και Γκαρθία με πέναλτι έφτασαν στη νίκη και την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από παρά το ευρύ σκορ ο τερματοφύλακας, Κάρλος Καμενί ήταν από τους καλύτερους της συνάντησης.

ΜΠΟΜΠΕΣ                                         2 / 4

Η Κέτερινγκ πάρα του ότι είχε την τύχη να βρίσκει τη Γουίμπλεντον κουρασμένη και σε όχι καλή κατάσταση δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτή και γνώρισε την ήττα με 3 - 2. 
Στην Κατερίνη ο Πιερικός ήταν καλύτερος του Διαγόρα, μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έχασε από νωρίς κάποιες καλές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα χωρίς τα καταφέρει, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα. Οι Κατερινιώτες συνέχισαν να είναι καλύτεροι από τους φιλοξενούμενους, όμως δεν κατάφεραν ούτε στο δεύτερο 45λεπτο να βρουν τη λύση και να πετύχουν κάποιο τέρμα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...