powered by Agones.gr

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

«Τρίποντο» με σφραγίδα… Σίσε

Φίλες και φίλοι καλημέρα σας!
Με δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε τη 12η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» με αυτή τη νίκη έφτασαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα τον Ολυμπιακό με 27 βαθμούς.
Στα στοιχηματικα τώρα στο σύστημα με μεγάλες αποδόσεις πήγαμε καλά κάνοντας το 4 / 5 χάνοντας μόνο την Οσέρ , στην βασική πρόταση της τριάδας μας είχαμε 2 / 3 επιτυχίες μιας και χάσαμε ένα από τα πιο δυνατά στηρίγματα του κουπονιού αυτό της Τσέλσι που για 3ο σερί ματς έμεινε χωρίς νίκη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 και τέλος στα under - over μετα το Σαββατιάτικο 5 / 5 δεν τα πηγαμε καθολου καλα  και ειχαμε 2 / 5 επιτυχιες .

ΤΡΙΑΔΑ                              2 / 3 

Για 3ο σερί ματς η Τσέλσι έμεινε χωρίς νίκη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" με την Νιούκαστλ, έτσι έπεσε από την κορυφή, στην οποία έμεινε μόνη η ManUtd.Ο Άντι Κάρολ άνοιξε το σκορ για της "καρακάξες" μόλις στο 6' με το 9ο φετινό του γκολ, έπειτα από τραγικό λάθος της άμυνας των "μπλε" (ασυνεννοησία των Άλεξ και Τσεχ).Η Τσέλσι κατάφερε να αντιδράσει πριν το ημίχρονο, ισοφαρίζοντας με 1-1 στο 45' με τον Σαλομόν Καλού, έτσι τουλάχιστον γλίτωσε την 3η σερί ήττα της
Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στο «Τζουζέπε Μεάτσα», η Ίντερ «ξεσπάθωσε» κόντρα στην Πάρμα (5-2) και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη. Οι φιλοξενούμενοι «τόλμησαν» και προηγήθηκαν στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, χάρη σε γκολ του Κρέσπο, όμως, η αντεπίθεση των «νερατζούρι» ήταν καταιγιστική! Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ανέτρεψε την εις βάρος της κατάστασης και μέσα σε δύο λεπτά πέτυχε δύο γκολ με τον Στάνκοβιτς (18’, 19’).Ο Καμπιάσο ολοκλήρωσε το «εκρηκτικό» πεντάλεπτο της Ίντερ κάνοντας το 3-1 στο 25ο λεπτό, ενώ η Πάρμα μείωσε και πάλι με τον Κρέσπο στο 36'. Στην επανάληψη, όμως, οι πρωταθλητές Ευρώπης κυριάρχησαν πλήρως σκοράροντας άλλες δύο φορές, με τους Μότα (72’) και Στάνκοβιτς (75’) να δίνουν εμφατικό τόνο στη νίκη της ομάδας τους.
Μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός γνώριζε πως σήμερα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα γι αυτόν από τη νίκη. Στο ντεμπούτο του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο, οι «πράσινοι» πήραν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Στο πρώτο μέρος, το σουτ του Σισέ στο 34’ κόντραρε στα πόδια των αμυντικών και πέρασε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Κωνσταντόπουλος είπε «όχι» στην προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. Το πλασέ του Μαρίνου από καλή θέση στο 31’ έφυγε άουτ και επτά λεπτά μετά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Βενέτη. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0, ενώ στο δεύτερο η Κέρκυρα συνέχισε σε παθητικό ρόλο και ο Παναθηναϊκός αύξανε το πρέσινγκ του. Σημαντική ευκαιρία για τους «πράσινους» σημειώθηκε στο 66', μετά από εξαιρετική ενέργεια μέσα στην περιοχή και δυνατό σουτ του Σισέ. Ο Κωνσταντόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση και κράτησε την εστία του ανέπαφη.Η λύση για το «τριφύλλι» ήρθε από τον Σισέ στο 79’, αφού ο Γάλλος κέρδισε πέναλτι από τον Κωνσταντόπουλο και αφού το εκτέλεσε εύστοχα σημείωσε το 1-0. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» προσπάθησαν να παίξουν συντηρητικά, ωστόσο δεν απέφυγαν κάποια λάθη στην άμυνα, που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι. Ο επίλογος γράφτηκε στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Γάλλο στράικερ να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

UNDER - OVER                                               2 / 5


Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, η Βέρντερ Βρέμης επέστρεψε την Κυριακή στις νίκες, επικρατώντας της Ζανκτ Πάουλι με 3-0.Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τόμας Σααφ, ο Ούγκο Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος επιθετικός πέτυχε χατ τρικ ενώ στην συνέχεια πρόλαβε και να... αποβληθεί, δεχόμενος την απευθείας κόκκινη κάρτα για συμπλοκή του με τον Ζαμπράνο.Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς και οι «πειρατές» λόγω αποβολής του Τόραντ στο 90’.
Μπορεί ο Άγιαξ να αγωνίστηκε χωρίς το μεγάλο του αστέρι, Λουίς Σουάρες, κόντρα στη Φένλο, όμως πήρε εύκολη νίκη με 2-0 εκτός έδρας και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.Ο Αίαντας βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, καθώς πλησίασε τις Αϊντχόβεν και Τβέντε στους 3 βαθμούς. Ο… ξεχασμένος Μίντο άνοιξε το σκορ στο 62’ για την ομάδα του Μάρτιν Γιόλ και ο Σουλεϊμάνι στο 70’ τελείωσε το παιχνίδι.
Την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο βελγικό πρωτάθλημα γνώρισε η Μπριζ, η οποία έχασε με 2-1 στην έδρα της Σιντ Τρούιντεν για την 17η αγωνιστική, τέσσερις μέρες πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Europa League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Σιντιμπέ στο 15’ ενώ η Μπριζ ισοφάρισε στο 59’ με τον Ντιράρ. Ωστόσο η Σιντ Τρούιντεν πήρε τη νίκη στο 90’ με τον Μενές . Στο 78’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Βαν ντερ Χέιντεν της Μπριζ.
Η ομάδα της Ξάνθης πήρε μια σπουδαία νίκη στην έδρα του Αστέρα της Τρίπολης με 2-1, σε ένα ματς όπου και οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες.
Όλα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, όταν και οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ στο 14' με τον Μπαστία. Ο Κατόνγκο έφερε το ματς στα ίσα στο 32ο λεπτό, κόντρα στην ροή του αγώνα.Ο Μπαστία έκανε ολέθριο λάθος στο 40' και ανέτρεψε τον Μαρσελίνιο, με τον Κιντάνα από τα 11 βήματα να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα της Ξάνθης.Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις δυο ομάδες να μένουν με δέκα ποδοσφαιριστές και τον Αστέρα να μένει χωρίς νίκη στην έδρα του φέτος. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά, όμως οι σέντρες μέσα στην περιοχή ήταν βούτυρο στο ψωμί για τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο.
Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Κολονία και Βόλφσμπουργκ, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής. Στο 51’ ο Νοβάκοβιτς άνοιξε το σκορ, ενώ στο 81’ ο Σίσερο χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στους φιλοξενούμενους.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ          4 / 5           


Στο μισοάδειο, λόγω του κρύου, «Αμπέ Ντεσάμπ», η Οσέρ υποδέχθηκε την Τουλούζ με στόχο μόνο τη νίκη που θα την έφερνε στους τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μη βρίσκονται και στην καλύτερή τους κατάσταση, όμως ήταν ανώτεροι στο παιχνίδι και έφτασαν δίκαια στη νίκη με 2-1. Ο ρυθμός ήταν από το ξεκίνημα πολύ καλός, οι δύο ομάδες είχαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, κάτι που κατάφερε πρώτη η Τουλούζ με τον Μπράατεν μόλις στο 8’. Στη συνέχεια, ο Σανταντέ έκανε κα το 2-0 στο 35’, για να μειώσει το σκορ ο Τραορέ στο 56’, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια για την ομάδα του, με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.
H Χέρκουλες πήρε το τρίποντο με 3-1 επί της Λεβάντε, με τους Βαλδές (2), Τρεζεγκέ να σκοράρουν για τους γηπεδούχους.
Εκτός από τύχη, η Αβαΐ (αφού έχει σχεδόν μόνο αδιάφορους αντιπάλους σε αυτό το τελείωμα της χρονιάς), έχει και την ικανότητα να κερδίζει κρίσιμα παιχνίδια, όπως έκανε με την Γκοϊνιένσε την Κυριακή έτσι έκανε και χθες με την Σαντος αφού κατάφερε και έκανε την τεράστια ανατροπή από 0 - 2 σε  3 -2 με μια αντεπίθεση διάρκειας  και έδειξε πως ήθελε πολύ την σωτηρία που και κατάφερε μπροστά στο φανατικό κοινό της.
Ένα γκολ του Κάρλος Γκουρπέγκι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αρκετό, προκειμένου η Αθλέτικ να πάρει τη νίκη κόντρα στην Οσασούνα μέσα στο Μπλιμπάο. Το ματς διεξήχθη στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.
Στην Ηλιούπολη η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον Θρασύβουλο και στο πρώτο μέρος είχε την ελαφρά υπεροχή, χωρίς όμως να μπορεί να τη μετουσιώσει με την επίτευξη κάποιου τέρματος. Πέρα από το δοκάρι που είχε ο Κρητικός στο 26’, δεν είχαμε κάτι το αξιοσημείωτο. Λίγες οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να φεύγουν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τη λευκή ισοπαλία.Η εικόνα παρέμεινε η ίδια και στην επανάληψη, με την Ηλιούπολη να ανοίγει το σκορ στο 78’, όταν ο Κάμπας έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Νατσέφσκι πετάχτηκε στην μπάλα και έκανε το 1-0 για την ομάδα του και παράλληλα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...