powered by Agones.gr

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στα κίτρινα η Ευρώπη !

Πολύ σκληροί για να... πεθάνουν, ήτοι να αποκλειστούν από την Ευρώπη αποδεικνύονται η ΑΕΚ και ο Άρης.
Οι δύο ελληνικές ομάδες σημείωσαν ιστορικές εκτός έδρας νίκες, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League και μπήκαν εκ νέου στο παιχνίδι της πρόκρισης για τους «32» της διοργάνωσης.
Μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας του έγραψε στο «Βιθέλντε Καλντερόν» ο Άρης. Πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση, ο Άρης επιβλήθηκε με 3-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο «Βιθέντε Καλδερόν» κι έκανε ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κίτρινοι» που προηγήθηκαν με τον Κόκε στο 2’, βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 στο 15’ με τα γκολ των Φορλάν και Αγκουέρο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος πέτυχαν την ολική ανατροπή με τον Κόκε (ξανά) στο 50’ και τον Λαζαρίδη στο 82’. Πλέον οι Θεσσαλονικείς θα ψάξουν τη νίκη στην αναμέτρηση κόντρα στην Ρόζενμποργκ (βγήκε νοκ-άουτ) στο «Κλ. Βικελίδης» στις 16 Δεκεμβρίου, η οποία και θα τους δώσει το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης ανεξαρτήτου αποτελέσματος των Ισπανών στο «Μπάι Αρίνα». 





Βήμα πρόκρισης και για την ΑΕΚ !


Αγκαλιά με την πρόκριση στους «32» του Europa League βρίσκεται η ΑΕΚ. Η Ένωση πέρασε σαν… σίφουνας από το «Πόλιουντ Στάντιον», επικρατώντας με 3-1 της Χάιντουκ και έτσι στον τελευταίο της αγώνα με την Ζενίτ χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση του ομίλου της.
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ προηγήθηκε με τον Νάτσο Σκόκο στο 50΄ με πέναλτι,  ενώ διπλασίασε τα τέρματά της στο 61’ με κεφαλιά του Κώστας Μανωλά.
Ο Ίσμαελ Μπάνκο στο 81’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του «δικέφαλου», ενώ στο 90΄ ο Μπούλιατ σημείωσε το «γκολ της τιμής» για τους γηπεδούχους.




Στα στοιχηματικα τώρα της χθεσινής μέρας μας χάλασε την τριάδα η «Κυρία» που έμεινε μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Λεχ Πόζναν εκτός Ευρώπης.
Πάμε λοιπόν να δούμε πως εξελίχθηκαν και τα παιχνίδια με τα οποία ασχοληθήκαμε στο χθεσινό κουπόνι ... 

ΤΡΙΑΔΑ                                       2 / 3

Αντιμέτωπη με μία απρόσμενη απώλεια βρέθηκε η Μέταλιτ στο Χάρκοβο. Η αδιάφορη και ουραγός Ντεμπρετσένι στο 48' πήρε κεφαλι στο σκορ με τον Czvitkovics P.  , αλλά σχεδόν άμεσα ο Bodi A. ισοφάρισε για τους Ουκρανούς, οι οποίοι λυτρώθηκαν στο παρά 2' με τον Oleynyk D.
Για λογαριασμό της ΑΕΚ «δούλεψε» η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι συνέχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της για τον 7ο όμιλο του Europa League, επικρατώντας με 3-1 της Άντερλεχτ, η οποία διεκδικεί μαζί με την ΑΕΚ τη δεύτερη θέση του ομίλου.Τα τέρματα των πρωταθλητών Ρωσίας, οι οποίοι έκαναν το 5Χ5, σημείωσαν οι Ιόνοφ (12΄), Μπουχάροφ (65΄) και Χούστι (88΄) ενώ για τους Βέλγους μείωσε ο Κανού στο 87΄.
Η Γιουβέντους είναι το πρώτο μεγάλο "θύμα" των ομίλων του Europa League μετά το ισόπαλο 1-1 στο Πόζναν, μένοντας εκτός συνέχειας.Η Γιουβέντους ταξίδεψε στο Πόζναν με πολλά προβλήματα τραυματισμών και ανάγκη νίκης για να μπορέσει να ελπίζει. Η διοίκηση της "Κυρίας" προσπάθησε να πείσει τον διαιτητή της αναμέτρησης να αναβάλλει την αναμέτρηση, αφού το θερμόμετρο έδειχνε -11 και ο αγωνιστικός χώρος ήταν παγωμένος. Ο Πορτογάλος Φερνάντο Τεσέιρα δεν πείστηκε και διέταξε να ξεκινήσει η αναμέτρηση. Στον αγωνιστικό χώρο οι "μπιανκονέρι" είχαν πολλά προβλήματα και γι' αυτό στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο 18χρονος, Βιτσέντζο Καμιλιέρι. Η Λεχ ευτύχησε να προηγηθεί στο 11' και να κρατά στα χέρια την υπόθεση πρόκριση. Οι Τορινέζοι πίεσαν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με τον Ιακουίντα στο 84'. Δεν τους έφθανε όμως αυτό αφού και σε περίπτωση ισοβαθμίας οι Πολωνοί είναι από πάνω. Το τελικό 1-1 δεν άλλαξε και η "Κυρία" αποχαιρέτησε το Europa League πριν καν μπει στη νοκ άουτ φάση.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...